Кои сме ние?

Пожарникарят блести не с каската, а с духа и професионализма си! Хуманността на професията пожарникар е не просто самопожертвователността, а умението да победиш огъня, за да спасиш ближния си.
Юрий Захарчук,
пожарникар на XX век

Pojarna.com е информационен сайт на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Тук ще откриете актуална информация и важни съвети за това как да направите средата около вас по-безопасна, как да защитите ефективно животът, здравето и имуществото си при възникване на пожар или бедствие.

Знаете ли, че на всеки 5-6 минути на територията на страната ни се случва по минимум един инцидент, на който реагират пожарникарите и спасителите?

На тази страница ще откриете съвети как да действате при възникването на пожар у дома. Ще ви разкажем за стъпките, които трябва да предприемете, ако видите пожар в природата. Публикували сме важна информация за рискът от наводнение и как да реагирате адекватно при възникването му. Ще ви разкажем за земетресенията, както и за действията, които трябва да предприемете преди, по време на и след първия трус. Събрали сме информация и за други, по-рядко срещани, но със сериозни последствия, бедствия.

Гордеем се, че ежегодно нашите екипи спасяват живота на поне 500 човека!

Щастливи сме от работата си с децата и младежите на България. В специален раздел на този сайт ще откриете полезна информация за нашите детски състезания и конкурси. Ежегодно в нашите инициативи се включват повече от 10 000 деца.

Знаете ли, че пожарната служба в България е една от първите структури, основани при създаването на Третата българска държава?

Ние имаме богата история, данни за която може да откриете в нашия виртуален музей. Но погледът ни е насочен към бъдещото, доказателство за което са нашите реализирани международни проекти.

ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ издава ежемесечно свое онлайн-списание SOS 112!

В ресурсния център на страницата ще откриете съвременни информационни и обучителни материали, игри по пожарна безопасност, както и материали, посветени на специфични рискове. Всички тези ресурси са разработени от експерти в съответната област и са безплатни за използване.

Доверете ни се и ние ще ви научим на азбуката на оцеляването!

Информационен сайт на ГДПБЗН © 2020, www.pojarna.com

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of the webpage are sole responsibility of FSCP GD and can in no way be taken to reflect the views of the European Union, the participating countries the Managing Authority and the Joint Secretariat.