Пожарникар на годината – 2009 г.

Министър-председателят Бойко Борисов: “Желая ви с чест да носите пагоните си. Гордея се, че съм от вашето семейство”. Главен инспектор Станислав Генчев – началник на РУПБС на ОДМВР – Видин, спечели титлата “Пожарникар на 2009 г.”.

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, зам.-министър Павлин Димитров, главният секретар на МВР Калин Георгиев, директори на дирекции и представители на ръководството на МВР присъстваха на връчването на наградите “Пожарникар на годината”

На церемонията по награждаване на отличените служители на ГД “Пожарна безопасност и спасяване”, министър-председателят на България Бойко Борисов отправи специални послания към своите бивши колеги. “Приятели, гордея се, че съм от вашето семейство. Желая ви с чест да носите пагоните и да изпълнявате задачите си. Пожелавам ви винаги да се връщате живи и здрави у дома, защото ако в другите служби на МВР има рискове, при нас всеки ден е риск. Честито на наградените. Служете бодро и уставно”.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пожела на пожарникарите дълголетие и по-малко инциденти, на които да се отзовават. “Пожелавам ви да спасите всички хора, на чиито сигнали за помощ се отзовавате”. Министър Цветанов припомни, че ГДПБС е първата дирекция, стартирала инициативата за съпричастност към семействата, загубили близките си при изпълнение на служебните задължения. Той изрази надежда в близко бъдеще да започнат процедури за обновяване на автопарка, за да могат пожарникарите да разполагат с по-надеждна техника.

В оспорвана конкуренция сред 102 огнеборци от цялата страна, тази година титлата “Пожарникар на 2009 г.” спечели главен инспектор Станислав Генчев – началник на РУПБС на ОДМВР – Видин. В обръщението си към колегите, той благодари за високото отличие и го посвети на всички всеотдайни служители във видинската пожарна. Кариерата в системата на МВР главен инспектор Станислав Генчев започва през 1985 г.

Годишните награди “Пожарникар на годината” се връчват за петнадесета поредна година. Конкурсът има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност и ликвидирането на последствията от бедствия, аварии и катастрофи. Церемонията е съвместна инициатива на МВР и Фондация “Доверие и закрила” с председател Христо Друмев. Конкурсът за титлата “Пожарникар на годината” се провежда в пет раздела.

Наградените са както следва:

„В раздел “А” (за държавни служители от категории “Б” и “В”, ръководители на самостоятелни звена “Пожарна безопасност и спасяване” при СДВР и ОДМВР, РУМВР, както и такива, създадени по чл. 91д, ал.1 от ЗМВР) – комплексен победител:

Главен инспектор инж. Станислав Генчев – началник на РУПБС – Видин

В раздел “Б” (за държавни служители от категория “В” и “Г”, работещи по направление “Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност”):

І място –инспектор инж. Калин Колев – инструктор V ст. “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” в РУПБС – Разград

ІІ място – инспектор инж. Петър Петров – инструктор V ст. “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” в РУПБС – Ботевград

ІІІ място – инспектор инж. ІІІ ст. Стефан Стефанов – инструктор V ст. “Пожарогасене и аварийно-спасителна дейност” в РУПБС – Ловеч

В раздел “В” (за държавни служители от категория “В” и “Г”, работещи по направление “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”):

І място – инспектор инж. Радослав Стоенчев – инструктор V ст. в група ДПК и ПД в РУПБС- Плевен

ІІ място – инспектор Илиян Илиев – инструктор ДПК и ПД в Шесто РУПБС при СДВР

ІІІ място – главен инспектор Борислав Михайлов – началник-група ДПК и ПД в РУПБС – Пазарджик

В раздел “Г” (за държавни служители от категория “Е” и “Д”, работещи по направление “Пожарогасителна и аварийно-спасителна дейност”):

І място – главен пожарникар Емил Иванов – командир на екип в група АСД в ОДПБС – Пловдив

ІІ място – главен пожарникар Стоян Нанов – командир на екип в Пето РУПБС в СДПБС при СДВР

ІІІ място – главен пожарникар Валентин Табошев – началник на дежурна смяна в  РУПБС – Трявна

В раздел “Д” (за държавни служители от категория “Е” и “Д”, работещи по направление “Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”):

І място – главен пожарникар Богдан Мешев – младши инструктор ДПК и ПД в РУПБС – Троян

ІІ място – главен пожарникар Веселин Василев – младши инструктор І ст. ДПК и ПД в РУПБС – Сливо поле

ІІІ място – главен пожарникар Дилян Христов – младши инструктор в група ДПК и ПД в РУПБС – Монтана

Сред наградените с грамота “за съществен принос при формирането на висок  обществен имидж на професията “пожарникар” и успешното реализиране на редица представителни инициативи и информационни кампании, съвместно със служителите на ГДПБС”, е и служителят на Пресцентъра на МВР и говорител на главната дирекция нашият колега Валентин Кръстев.

Информационен сайт на ГДПБЗН © 2020, www.pojarna.com

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of the webpage are sole responsibility of FSCP GD and can in no way be taken to reflect the views of the European Union, the participating countries the Managing Authority and the Joint Secretariat.